donderdag 22 september 2011

Terugblik Zeeuwse wielerseizoen 2011


Het wegseizoen 2011 zit er bijna op, dus is het de hoogste tijd om de balans eens op te maken. De nieuwelingen en de junioren van ZRTC Theo Middelkamp kunnen terug kijken op een goed seizoen. Vooral Davy Gunst en Bart-Jan de Vink wonnen bij de nieuwelingen veelvuldig. Bij de junioren won Thijs de Lange voor de 2e maal op rij de wielerronde van Yerseke. De jeugd afdeling van ZRTC Theo Middelkamp groeide ook dit jaar weer. Shirin van Anrooij haalde brons op het NK.
Frank Vermue wint in Yerseke bij de nieuwelingen
Bij de Elite Beloften van de ZRTC Theo Middelkamp gaat het dit seizoen een stuk minder. Na het vertrek van Johnny van der Klooster en Dennis Raadtgever (beide gestopt), gingen er ook nog enkele renners bij clubploegen buiten de provincie rijden. In de nationale club competitie behaalde ze geen enkel punt. Ze kwamen niet opdagen bij de ploegentijdrit, wat nog eens 50 punten aftrek opleverde. Het bestuur is echter nog niet in paniek en hopen op de talentvolle junioren en in grotere mate de nieuwelingen. Persoonlijk denk ik dat dit een lastige klus word, om deze jongens voor de club te behouden. Het bestuur kan dan ook beter de vraag stellen hoe het komt dat de betere renners niet bij Middelkamp rijden, maar steeds hun weg zoeken buiten de provincie. Als straks ook de aankomende jongere garde hun weg vervolgen buiten de provincie, zie ik de toekomst van Middelkamp als club somber in. Er is toch ook nog goed nieuws te melden. Naast Nick van der Lijke gaat nu ook Marco Minnaard voor het Rabobank continentaal team rijden op de weg. Dit is voor Zeeuwse begrippen een ongekende luxe. En dan is er nog Johnny Hoogerland die tijdens deze Tour de France wereldberoemd werd en ook nog 5 dagen in de bollen mocht rijden.

Dan hebben we natuurlijk nog de dames van Rabo Lady Force, die dit jaar voor het eerst onder de vlag van WV Zeeuws Vlaanderen rijden. Na een moeilijke seizoensstart kwam de Rabo Lady Force trein in de 2e helft van dit seizoen goed op stoom. Baukje won in Nieuw Vossemeer en Kapellen, Anne Eversdijk won in Lewedorp en Mathilde Matthijsse won het district kampioenschap tijdrijden.

Het grootste succes werd behaald tijdens de Nck in Hoogezand-Sappemeer waar de ploeg zilver pakte. Dat is een mooi resultaat van 4 jaar hard werken.
Birgit Lavrijssen van het Dolmans Landscaping Team behaalde een mooie 1e plaats in het Belgische Waarschoot en werd 2e bij het district kampioenschap tijdrijden.
Birgit Lavrijssen wint in Waaschoot Belgiƫ
Over het aantal deelnemers wat deelneemt aan de Zeeuwse wedstrijden maak ik me wel zorgen. In Axel stonden maar 21 renners aan de start. Er zijn dit jaar ook weer diverse wedstrijden afgelast, omdat er bijna geen renners hadden ingeschreven. Deze problemen doen zich vooral voor in Zeeuws Vlaanderen. Ook bij TMZ, na jaren lang groei loopt in de 2e seizoenshelft plots het aantal deelnemers flink terug. Bij de Amateurs A komen amper 20 deelnemers aan de start. Wat hier de oorzaak van is blijft onduidelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten