zondag 18 september 2011

Grace Verbeke wint slotwedstrijd in Breendonk

De laatste koers in de strijd om de Lotto Cycling Cup is gewonnen door Grace Verbeke. De 26-jarige renster van Topsport Vlaanderen-Ridley kwam solo over de meet. Ze had enkele seconden voorsprong op een groepje rensters met daarin Loes Gunnewijk die 2e werd. Annemiek van Vleuten legde beslag op de derde plaats en maakte zo het podium compleet.
Grace Verbeke wint in Breendonk
Het peloton bleef lang gesloten. In de eerste grote ronde probeerde Maaike Polspoel van Topsport Vlaanderen weg te rijden uit het peloton, maar ze kreeg nooit meer dan 100 meter. Daarna waren er nog wat pogingen van rensters die het proberen, maar alle pogingen werden in de kiem gesmoord.
Kopgroep met Anne Eversdijk
Pas na 70 km koers ontstond er een kopgroep van 6 rensters, met daarin onder andere Linda van Rijen en Anne Eversdijk. Vervolgens kwam Annemiek van Vleuten en Winanda Spoor aansluiten bij de 6 vooraan. Later nadat de voorsprong was geslonken sloten er nog 7 rensters aan bij de kopgroep.
De laatste ronde hadden de 15 een voorsprong van ruim een minuut en toen was duidelijk dat de winnares in de voorste groep zat. In de laatste kilometers sprong Grace Verbeke weg en zo soleerde zij naar de zege voor het Duvel depot in Breendonk.

De eindzege van de lotto Cycling Cup was voor Liesbet de Vocht, ze behaalde 183 punten. Sofie De Vuyst volgde op 9 punten, de derde plaats was voor Belgisch kampioene Evelyn Arys die daarmee het klassement van de jongere won.
Liesbet de Vocht wint de Lotto Cycling Cup 2011
Rabo Lady Force sloot het jaar goed af. Anne Eversdijk zat in de kopgroep en werd 11e, ze kwam leeggereden over de streep, maar was wel tevreden (ze zit midden in haar tentames). Joukje Braam 41e, Ines Klok 44e, Wendy Versluis 67e, Lauren Kitchen 75e, Tara Gins 86e, Baukje Doedee 96e kwamen allemaal in het grote peloton over de meet.