woensdag 14 september 2011

Finale Lotto Cycling Cup 2011

Het wieler weg seizoen loopt stilaan ten einde. Zaterdag 17 september word in Breendonk de finale van de Lotto Cycling Cup verreden voor dames elite. Die Lotto Cycling Cup is vergelijkbaar met de Topcompetitie hier in Nederland. Dit nieuwe regelmatigheids criterium omvat 7 reeds bestaande wedstrijden, die allemaal werden opgewaardeerd tot een UCI-wedstrijd 1.2. Dit betekent dat de deelnemers in deze wedstrijden belangrijke UCI-punten kunnen behalen met het oog op de Olympische Spelen van Londen 2012. Door het organiseren van de Lotto Cycling Cup, hoopt de organisatie dat het dames wielrennen in Belgiƫ aan populariteit zal winnen.


6 maart begon de competitie met de wedstrijd in Tielt-Winge die overigs gewonnen werd door de Zweedse Emma Johansson. Een maand later was het weer raak voor de Zweedse, deze keer was ze de rapste in Dottignies.

De Buizingse pijl werd gewonnen door Martine Bras van Dolmans Landscaping. Dat zelfde team sloeg een paar weken later weer toe in Knokke-Bredene. Deze keer gingen de bloemen naar Winanda Spoor, die Heleen van Vliet (AA Drink) te snel af was. Op Hemelvaartsdag was er de lange solo van Marianne Vos in Gooik. Ze kwam met minuten voorsprong over de finish. Het podium was die dag geheel Nederlands met Marieke van Wanroij (2e) en Amy Pieter (3e). Opmerkelijk feit de fanclub van Marianne Vos is gevestigd in Gooik, vandaar dat ze daar graag won. Vorige maand was de voorlaatste wedstrijd in Erpe-Mere. De winst ging toen naar Chantal Blaak (AA Drink).

De Belgische dames wachten echter nog steeds op de eerste overwinning in hun Lotto Cycling Cup. Zaterdag zou het zomaar kunnen gebeuren op het vlakke parcours van Breendonk. Liesbet de Vocht (Topsport Vlaanderen) en Sofie de Vuyst (Lotto Honda Team) strijden onderling voor de eindwinst in de Lotto Cycling Cup. Het verschil is maar 4 punten in het voordeel van Liesbet de Vocht.

Het belooft dus nog een spannende zaterdag te worden. Wie wint de eerste Lotto Cycling Cup?Geen opmerkingen:

Een reactie posten