zondag 11 december 2011

Fidea Scheldecross Antwerpen


Afgelopen zaterdag voor de eerste keer dit seizoen weer eens naar de cross gegaan. De Fidea Scheldecross aan de Linkeroever in Antwerpen was het decor. Persoonlijk vind ik zelf de Scheldecross mooi om te fotograferen. Het parcours spreekt mij aan en zand crossen hebben altijd wel iets speciaals.
Tom Meeusen, Sven Nys en Dieter Vanthourenhout
De cross bij de mannen was niet echt spannend. Kevin Pauwels miste zijn start compleet op Linkeroever en ook Sven Nys was niet goed weg. Tom Meeusen, Rob Peeters en Klaas Vantornhout namen wel een goede start. Sven Nys had genoeg aan één tempoversnelling in het zand om zich bij het trio vooraan te vervoegen. In de voorlaatste ronde voerde Nys nog eens een versnelling door in het zand en een sterke Meeusen moest Nys laten gaan. De renner van Landbouwkrediet pakte een hand vol seconden en hield dit vast tot aan de finish. Nys was de terechte winnaar, wel jammer dat er enkele renners ontbraken in Antwerpen. Niels Albert was nog niet fit, Zdenek Stybar nam dit weekend rust en Bart Aernouts was er ook niet bij. Lars van der Haar (7e) mocht wel starten en hield zich als belofte wereldkampioen goed stand tussen de profs.

Bij de dames won de Amerikaanse Katie Compton vrij gemakkelijk de Scheldecross voor de Belgische kampioene Sanne Cant. De Nederlandse Sophie De Boer werd knap derde.

Sven Nys in actie

Zand maakt de cross spectaculair
Sanne Cant rijd goed door het zand

Katie Compton won bij de dames

Sophie de Boer in actie langs de ScheldeGeen opmerkingen:

Een reactie posten