maandag 14 november 2011

Zeeuwse ATB competitie


Zaterdag was het eindelijk zover, voor het eerst dit seizoen kregen de deelnemers in Wolphaartsdijk een echt mountainbike parcours voorgeschoteld of tenminste iets wat daar op lijkt. De parkoersen in Kortgene, Heinkenszand en ’s-Heer Arendskerke waren relatief makkelijk. Zeker door de droogte waren dat soms net racebanen zonder noemenswaardige hindernissen. 
Bart Maas springt met zijn fiets het strand op.
Afgelopen zaterdag was het in Wolphaartsdijk wel anders, een technische passage langs het strand zorgde voor sensatie. De organisatie had aan het begin van het strand wat zand afgegraven, zodat er een hoogte verschil was ontstaan van ongeveer 50 centimeter. Wie durfde en wat risico nam bij het oprijden van het strand kon springen met de fiets en dan maar hopen dat je overeind bleef. Zo kon je elke ronde wel wat tijdwinst boeken. De organisatie had nog een andere oplossing bedacht voor de mensen die geen risico’s wilde nemen, maar met deze optie rijd je enkele 10 tallen meters om wat duidelijk meer tijd koste. De springers waren zaterdag duidelijk in het voordeel. Van de eerste zes in de uitslag sprongen er vijf. Alleen Edzard van Ewijk (5e) koos voor de veilige oplossing. Dit kwam mede doordat Edzard bij het inrijden wel sprong, maar toen een keer ten val kwam en zodoende voor de veilige oplossing koos. Sommige vonden het een geweldig parcours anderen waren hier juist weer sceptisch over.

Voor de Zeeuwse ATB competitie is het juist goed dat er wat afwisseling zit in de parkoersen. Snelle parkoersen dan weer afgewisseld door wat meer technische parkoersen. Dit maakt de competitie alleen maar spannender en leuker.Geen opmerkingen:

Een reactie posten