woensdag 21 maart 2012

Wielerland


Wielerland.nl is een mooi website, ziet er op het eerste gezicht professioneel uit. De website zelf is goed overzichtelijk, je kunt er alles vinden zoals de laatste uitslagen en de aankomende wedstrijden kortom een aanwinst voor de wielerliefhebber zou je zeggen.

Toch mis ik iets het wielernieuws, nu zal je zeggen dat hebben ze toch ook, ja dat klopt maar dan bedoel ik goed wielernieuws. Ik kom bij Wielerland toch nog veel berichten tegen die gewoon niet kloppen, dat is jammer zeker voor een dergelijke website. Bij Wielerland worden de wielerberichten blijkbaar niet gecheckt op waarheid en worden zo zomaar geplaatst waar of niet waar. Net zoals vandaag het nieuwsbericht over dat Zeeland gastheer zou zijn van het EK wielrennen. Dit staat op de website van de organisatie UEC in de evenementen agenda van 2012. Ook staan de gegevens zoals telefoonnummer  van de plaatselijke organisatie Libema Profcycling erbij. Dan word het wel heel gemakkelijk om dit nieuws even te checken als vorens het te plaatsen op de website. Helaas is dit niet gebeurd en verspreid dit nieuws als een lopend vuurtje over internet. Gelukkig zijn er ook nog goede journalisten, Mark Rijk van Omroep Zeeland doet wel wat er van een goede journalist word verwacht. Hij pleegt wel een telefoontje naar Cees Priem van Libema Profcycling  en wat blijkt dat dit nieuws compleet uit de lucht is gegrepen en dat hier pas over enkele weken over word beslist of het ook daadwerkelijk naar Zeeland komt. We hopen er met zijn allen op dat Omroep Zeeland over enkele weken met goed nieuws komt, want dan weten we het heel zeker het EK komt naar Zeeland!!

Ook neem Wielerland steeds meer over van Twitter, hier ga je natuurlijk snel de fout in dat weet immers het kleinste kind nog.  Zaterdag won Denise Gunst nog de Omloop van Strijen. De eerstejaars nieuwelinge van GRC Jan van Arckel was de rapste van een kopgroep van zo'n 25 rensters. Haar ploeggenote Jeanne Korevaar kwam als tweede over de meet voor de Belgische Lenny Druyts aldus Wielerland. Nou ik heb die kopgroep nooit gezien, half koers is Denise samen met Jeanne en Lenny weggereden uit het toen al sterk uitgedunde peloton. De 3 mochten met ruime voorsprong sprinten voor de overwinning. Klopt dus weer geen bal van, compleet uit de lucht gegrepen die kopgroep van 25.
Denise Gunst wint de Omloop van Strijen
De grootste misser was toch wel vanmiddag toen ik op Wielerland las dat Niki Terpstra Dwars door Vlaanderen had gewonnen. Op dat moment moest Niki nog wel ruim 2 kilometer rijden. In 2 kilometer kan er nog van alles gebeuren, een ongeluk zit immers in een klein hoekje… Dan wil je toch wel heel erg als eerste het nieuws brengen. Gelukkig is het vanmiddag goed gegaan en heeft Niki geen tegenslag gehad in de laatste 2 kilometers.

Vrijdag is de E3 prijs in Harelbeke, als het dan 2 kilometer voor de meet nog spannend is en ik kan het niet meer houden kijk ik toch even stiekem op Wielerland.nl daar staat dan waarschijnlijk al wie er gewonnen heeft.  Maar even zonder gekkigheid  eigenlijk wil ik gewoon een wielersite met betrouwbaar nieuws. En dat ben ik niet de enige dat wil toch iedereen.17 opmerkingen:

 1. Heel erg eens met deze column !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beste stuurlui staan al wal
  en denk om je spelfouten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft wel een punt. Als eerste het nieuws willen brengen is niet altijd goed. En als je dan toch commentaar hebt op de spelvauten ben dan zo stoer om het niet als anomiempje neer te plempen ;)

   Verwijderen
  2. by the way: beste stuurlui staan AL wal ?

   over spelfouten gesproken... :)

   Verwijderen
 3. volgens mij de beste wielersite van nederland
  dus dit is een beetje zure column
  als jij ze nou verder op de hoogte houdt van wedstrijden in het zuiden kan er toch niks meer mis gaan
  wat hooghartig zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie op de twitter van Wielerland regelmatig oproepen voor vrijwilligers die willen helpen met uitslagen en regionaal nieuws.
  Ik neem aan dat jij je bij deze hebt aangemeld?
  Zo niet? Klaag dan niet en blijf lekker je hobby uitvoeren met fotograferen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Berend,
   Waarom ga jij dan niet als vrijwilliger aan de slag bij Wielerland? Blijkbaar wil men bij Wielerland het liefst met vrijwilligers werken want die doen het gratis en voor niks.
   Cyclopics slaat de spijker op zijn kop

   Verwijderen
  2. HtP
   Ik voel me niet geroepen. Ik heb ook geen commentaar op die website. Prima nieuws.
   Wat is er mis mee? Er staat toch op de site van de Europese unie (de wat? Boeiend zeg) dat het in zeelnad is en ze refereren toch naar die unie? Klopt allemaal.
   Terpsta won toch? Dat wist iedereen al 10 km voor de finish
   En of een tienersletje nu van 2 of van 24 andere griethjes wint interesseert maar een enkele met hormonen volgepropte tienerboy.
   Wat mij betreft laat Wielerland dat soort 'nieuws' achterwege. Ik wil weten wat Gesink, Hoogerland, Poels en dat soort mannen doen. Niet wat bepaalde regiorennertjes doen

   Verwijderen
  3. En dan bedoel ik de reactie van Berend

   Verwijderen
 5. Van Wielerland mag je wel verwachten dat ze ook daadwerkelijk hun nieuws eerst controleren voordat het geplaatste word. Zelf vind ik de berichtgeving van Wielerland ook ver onder de maat dit kan beter. Neem nu de website Wielermagazine van vroeger hier stond tenminste wel goed en betrouwbaar nieuws op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bezoekers aantallen daar draait het om bij wielerland. De kwaliteit komt op de 2e plaats. In deze blog zit wel een kern van waarheid vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sluit me aan bij de woorden van Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eens met de schrijver. Een website van dit niveau, met deze bezoekersaantallen moet niet "geilen" op ik ben de eerste met het nieuws...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vind het ook een slechte zaak dat Wielerland het nieuws niet controleert. Bezoekersaantallen zijn belangrijk, maar zoals K.C. hier al meld moeten ze stoppen met “geilen” hierop. Zorg dat de kwaliteit op de eerste plaats komt anders zou het wel eens bergafwaarts kunnen gaan met Wielerland en dat zou doodzonde zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uitslagen kloppen soms ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 3 schone voorbeelden dit zegt genoeg over wielerland denk ik. Het is wel eens goed dat iemand zijn zegje doet.

  BeantwoordenVerwijderen