vrijdag 23 maart 2012

Reactie op mijn blog over Wielerland

Door de vele positieve reacties via mail, twitter en op deze blog zal ik nog een korte reactie geven. Op de eerste plaats ben ik blij dat meerdere mensen dit toch wel als een probleem zien en dat de berichtgeving op Wielerland beter kan. Dit is toch een teken dat dit leeft onder de mensen.
Laten we vooropstellen dat Wielerland.nl geen slechte website is, zoals ik ook al melde in mijn vorige blog. Het gaat meer om de manier hoe ze het wielernieuws brengen. Het komt te veel voor dat de berichtgeving op Wielerland niet klopt, dit is jammer voor een website van dat niveau. Nieuwsberichten worden daar schijnbaar niet gecheckt op waarheid. Gisteren kreeg ik van iemand een DM via Twitter die dit omschreef als “Het is hele luie journalistiek die ze bedrijven en dan loop je erg vaak tegen de lamp”. Ik kan me daar ook wel in vinden en denk dat deze jongen daarin groot gelijk heeft. Een website met veel foutieve of vage berichtgeving heb je eigenlijk niet veel aan. Dan kan je als website beter even wachten met het nieuws naar buiten brengen totdat je er zeker van ben dat de inhoud klopt. Aan zulke berichten hebben de mensen immers wat aan. De mensen gaan toch geen dingen lezen die toch niet waar zijn dat is zonde van je tijd.
Ook zie ik in een paar reacties terug dat Wielerland meer bezig is met de bezoekers aantallen en daardoor de kwaliteit van het nieuws niet zo belangrijk vind. Hier heb ik zelf geen mening over en denk dat dit ook niet het geval is. Mocht dit wel het geval zijn dan zou dit een zeer slechte zaak zijn. Zo run je geen website door met fabeltjes bezoekers te trekken. Verder kreeg ik ook enkele reacties van mensen die beweren dat de uitslagen soms niet correct zijn. Hier denk ik dat Wielerland weinig aan kan doen. Wielerland krijg de uitlagen binnen van bv. Organisaties, dan mag je er wel vanuit gaan dat deze kloppen. Een enkele keer zie ik wel eens dat er een uitslag naderhand nog word aangepast.
Als Wielerland wat zorgvuldiger met het nieuws zal omgaan en mocht ze dit nog lukken ook, dan zijn ze wat mij betreft de meest complete wielerwebsite van Nederland.

3 opmerkingen:

  1. De berichtgeving bij de professionals is wel ok. Het gaat pas fout bij de andere categorie├źn (jun, nwl, dames, beloften enz.). Hier gaan ze nieuwsberichten voor opstellen die vaak gebaseerd zijn op enkele twitter berichten en/of uitslagen. Dan is het vragen om problemen. De oplossing is simpel als er geld is neem dan enkele medewerkers in dienst die het land in gaan is er geen geld gewoon stoppen met deze zinloze berichtgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @anko van cyclopics - wielerland geilt wel degelijk op bezoekersaantallen gisteren nog zag ik tweets voorbij komen met een nieuw bezoekers record.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kijk bijna nooit op Wielerland. Wel kijk ik na het weekend op de websites van de diverse fotografen. Ga zo door fotografen jullie maken mooi plaatjes door het hele land.

    BeantwoordenVerwijderen