maandag 20 februari 2012

Presentatie Team Nutswerk

Vrijdagavond 17 februari organiseerde de Rabobank een wieleravond met onder andere een presentatie van Koos Moerenhout en natuurlijk de voorstelling van Team Nutswerk. Vlak voor mijn vertrek heb ik mijn camera spullen gepakt en even voor 6 uur stond ik al op het hoofdkantoor van de Rabobank. Ik werd vriendelijk ontvangen door mensen van de Rabobank en ik heb me gelijk maar even voorgesteld als de fotograaf die dames op de foto moest zetten. Ook vroeg ik of daar een geschikte plaats voor was. Vorig jaar fotografeerde ik de dames in de zaal zelf, maar daar is eigenlijk onvoldoende tijd voor dus vroeg ik of dat ergens anders kon. Na een rondleiding door het kantoorgebouw  van de Rabobank gekozen voor het kantoortje dat al was gereserveerd voor de pers. Tafel en stoelen aan de kant en plots had ik genoeg ruimte om straks mijn ding te doen. Daarna heb ik gelijk mijn spullen uitgepakt en klaargelegd, nog even wat gedronken en toen stond de eerste dame al klaar.
Lisa Bogaert - Team Nutswerk

Mijn opdracht was simpel 15 dames op de foto zetten, één foto waar het nieuwe shirt van Nutswerk goed zichtbaar is, en dan ook nog een goede close-up portret foto die ik later zou bewerken. Vooral die close-up foto keek ik naar uit, hier kon ik mijn nieuwe Canon EF 50 1.4 lens eens goed uittesten. Dit had ik al wel een paar keer gedaan met wat proef shoots om zo het beste diafragma te bepalen en kijken of de scherpte wel in orde is. Dat laatste is zeker het geval, wat een scherpte op f2.0 is hij al goed scherp met wel een hele kleine scherpte diepte, dit is leuk voor de wat softere en dromerige beelden. Voor deze shoot wilde ik wel wat meer scherpte diepte dus koos ik voor een kleiner diafragma f4 of  f5.6.
Inmiddels had ik 14 dames gehad, eentje kwam wat later deze zou ik na de presentatie nog op de foto zetten dit mocht ik dus niet vergeten anders kom ik met 14 set foto’s thuis en dan heb je toch wel een klein probleem je mis dan toch een set foto’s. Nu is het wel zo dat de rensters dit weekend in Zeeland verblijven voor een trainingskamp, maar dan blijft het nog een probleem één renster fotograferen op een andere locatie is niet altijd evident meestal zie je dit toch wel terug op de foto. Gelukkig ben ik het niet vergeten en kwam ik thuis met alle 15 sets. De foto’s zagen er op de camera goed uit, dit werd ook bevestigd toen ik ze thuis op de computer bekeek.

Iris van der Stelt - Team Nutswerk
De close-up portret foto’s heb ik voor het laats bewaard, hier wilde ik wel wat extra tijd aan besteden in de nabewerking. De omzetting naar zwart-wit heb ik secuur gedaan en het eindresultaat mag er wezen. Mooie ragscherpe beelden, scherp gesteld op de ogen. Je zou niet zeggen dat deze in een kantoortje van de Rabobank zijn gemaakt. Hier is dan ook niets van terug te zien op de foto’s. Voor mij is het toch wel een uitdaging om met beperkte middelen het maximale er uit te halen. Wie weet ga ik me in de toekomst wel wat meer richten op portret fotografie.
Steffi Lodewyks - Team Nutswerk

De complete foto reportage kan je terug vinden op de website van Cyclopics.nl

2 opmerkingen:

  1. ziet er mooi uit. net zoals vorig jaar knap studiowerk
    gr Team Nutswerk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verhaal en mooie portret fotos.

    Gr jaap

    BeantwoordenVerwijderen