zaterdag 28 januari 2012

Van der Poel Wereldkampioen in KoksijdeMathieu van der Poel is dit jaar als 1e jaars junior veruit de beste in het veldrijden. Van de 24 wedstrijden die hij reed voor dit WK had hij er maar liefst 21 gewonnen.
Dan start je natuurlijk als torenhoog favoriet wat niet altijd evident is. Vandaag kon je dit ook merken in de eerste 2 ronden, van der Poel had slechte benen en hervond zich pas in het tweede deel van de wedstrijd. Toen het wat beter ging kwam hij vooraan postvatten om niet veel later solo van de rest weg te rijden, en zo zijn eerste wereldtitel bij de junioren in de wacht te slepen. Na de Europese en de Nationale titel nu ook de Wereldtitel.
Vanmiddag om 15.00 uur staat de wedstrijd voor de beloften op het programma. In deze categorie hebben we met Lars van der Haar ook een super favoriet voor de wereldtitel, maar hij is niet de enige Nederlander  die kans maakt op de wereldtitel. Vorig jaar november in de WB wedstrijd van Koksijde waren de eerste 5 plaatsen bezet door Nederlanders, die allemaal goed door het zand kunnen fietsen. Gert-jan Bosman de winnaar van de WB in Koksijde is er niet bij. Mike Teunissen, Stan Godrie, David van der Poel en Micki van Empel zijn er wel bij. Een ijzer sterk team met kans op de 2e gouden plak van vandaag.
Morgen gaat krachtsmens Marianne Vos het duel aan met zand specialiste Daphny van den Brand. Vos is aan een goede reeks bezig dit seizoen, wint vorige week in Hoogerheide voor de 15e keer op rij. Dit seizoen heeft ze maar 1 wedstrijd verloren in het veld, juist de WB wedstrijd in Koksijde die werd gewonnen door Daphny van den Brand. Voor Marianne vos was dit wel haar eerste veldrit dit seizoen. Het zou zomaar kunnen dat Nederland met 3 gouden plakken terug komt uit Belgiƫ, het veldrit land bij uitstek.
Verder melde de UCI dat het WK van 2015 niet is toegewezen aan Hoogerheide, maar aan Tabor. Als Hoogerheide verstandig is dan zou ik volgend jaar inzetten voor het jaar 2016. Dat jaar zouden we wel eens mee kunnen gaan doen voor de wereldtitel met de profs. Ik denk dan met name aan Lars van der Haar. Mathieu van der Poel  is dan nog belofte en kan dan als hij blijft doorgroeien de wereldtitel in zijn eigen gemeente binnenhalen. Dus Hoogerheide niet met de pakken neer gaan zitten, maar nu gewoon inzetten voor 2016!!

Foto Anco Bauer www.cyclopics.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten