zondag 5 juli 2015

Tour de Zélande

Vandaag lekker thuis voor de buis naar de aankomst van de Tour kijken.
Het zijn misschien wel de voorlopig laatste 22 kilometers die de prof renners afleggen hier in de provincie Zeeland.

De World Ports Classic is nog niet zeker voor 2016 met het mogelijk afhaken van Rotterdan als start en finish plaats. Ook de Ronde van Zeeland Seaports hangt aan een zijden draaitje, zij hebben namelijk nog altijd geen nieuwe hoofdsponsor voor volgend jaar, voor je het weet is het september en einde verhaal voor deze koers met een rijke Zeeuwse wieler geschiedenis.

Het zal ook moeilijk worden om een hoofd sponsor te vinden, omdat het geld van het Zeeuwse bedrijfsleven nu inmiddels al is uitgegeven aan deze finish van de Tour in Zeeland. Dat geld kan je immers maar 1 keer uitgeven. Kijk maar naar het Zeeuws Vlaams Wielerweekend dat vorig jaar na jaren weer werd verreden. Dit jaar helaas niet mogelijk om financiële reden. Het is afwachten wat deze Tour finish op langere termijn gaat betekenen voor de Zeeuwse wielersport, maar op dit moment ziet het er nog niet echt rooskleurig uit.

Wie weet wekt de Tour wel interesse bij bedrijven, die op hun beurt de lokale wedstrijden willen sponsoren, maar dit is nu natuurlijk nog koffiedik kijken. Voor de provincie Zeeland zal vandaag uiteraard een mooi uithangbord zijn om de provincie de promoten in het buitenland. Immers heel de wereld kijkt vanmiddag naar Zeeland.

Nu kunnen we alleen maar hopen op regen en veel wind in de finale, want dan gaan we zeker spektakel zien en waaiers krijgen, dan word het een finale om je vingers bij af te likken. Als het weer zo blijft vrees ik dat het een lange saaie middag word die we snel moeten vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten